‘De nieuwe eilanden in het Markermeer’

Proef de sfeer van de wadden
zeilen-marker-wadden

Marker Wadden

Zeilen naar de Marker Wadden: We varen om het eiland Marken naar de nieuwe eilanden de Marker Wadden. Natuurmonumenten bouwt hier aan een uniek Nederlands project en creëert de sfeer van een waddeneiland midden in het Markermeer.

Dag zeilen naar de Marker Wadden 10.00 - 18.00 uur
Als alternatief voor onderstaand dagprogramma kunt u kiezen voor ons Marker Wadden middag- en avondarrangement  van 13.00 - 20.00 uur.

10.00 uur  De gasten worden van harte welkom geheten aan boord van de  Carpe Diem in de haven van  Monnickendam. Na een  kort  welkomstwoord en instructie wordt uitgevaren voor een zeiltocht op het  Markermeer. Degene die het leuk vinden helpen mee met zeilen en de anderen genieten van de activiteiten vanuit de ruime zitkuip.
10.10 uur Zeilen hijsen ; na korte tijd komt het schiereiland Marken in zicht. We passeren Volendam en Edam en varen met kompaskoers oost noord oost naar de Marker Wadden.
12.00 uur  Lunch Stuurboord wordt geserveerd incl. koffie, thee en melk .
13.00 – 14.30 uur Op de Marker Wadden maakt u een wandeling maken naar de stranden, de uitzicht toren en het eilandpaviljoen. Met de kaart of de route app krijgt u  informatie over de Marker Wadden.
16.00 uur  Warme borrelgarnituur wordt geserveerd.
18.00 uur  Afmeren in Monnickendam en einde van een heerlijke dag op het water.

Marker Wadden is een uniek natuurgebied in ontwikkeling. De natuureilanden worden aangelegd met zand, klei en slib uit het Markermeer. Dit grote project draagt bij aan het natuurherstel van het Markermeer. Op deze nieuwe groep eilanden met natuurlijke oevers komt nieuwe natuur tot ontwikkeling. Zowel onder als boven water. Een natuurparadijs voor vissen en vogels en een heerlijk recreatie-eiland.

 

Share |

Bel Carpe Diem Sailing: 0299-652945
Of stuur een E-mail

Vraag informatie aan

Carpe Diem Sailing - zeilen Marker Wadden
Carpe Diem Sailing - Zeilen Marker wadden
Carpe Diem Sailing - Zeilen Marker Wadden
Carpe Diem Sailing - Zeilen Marker Wadden