‘De nieuwe eilanden in het Markermeer’

Proef de sfeer van de wadden
zeilen-marker-wadden

Marker Wadden

Zeilen naar de Marker Wadden: We varen om het eiland Marken naar de nieuwe eilanden de Marker Wadden. Natuurmonumenten bouwt hier aan een uniek Nederlands project en creëert de sfeer van een waddeneiland midden in het Markermeer.

Programma Dag Zeilen Marker Wadden
9.00 uur  Inschepen aan boord van de  Carpe Diem in de haven van Monnickendam. Ontvangst met koffie, thee en krentenmik. Vertrek van het schip voor een sportieve en comfortabele zeiltocht op het Markermeer. Als gast wordt u uitgenodigd met de schipper en de matroos het schip te zeilen. Doe actief mee met het zeilen of geniet van de activiteiten om u heen. Na korte tijd komt het schiereiland Marken in zicht. We passeren Volendam en Edam en varen met kompaskoers oost noord oost naar de Marker Wadden. Met elkaar worden de zeilen gehesen en overstag gegaan.
11.30 uur Lunch Stuurboord wordt geserveerd.
12.00 - 14.00 uur Op de Marker Wadden maakt u een wandeling naar de stranden, de uitzicht toren en het eilandpaviljoen. Met de kaart of de route app krijgt u informatie. Tot een maand voor vertrek bestaat de mogelijkheid een gids van natuurmonumenten te reserveren voor uw rondleiding.
16.00 uur Tijd voor een borrelgarnituur van Van Dobben
18.00 uur Uitgewaaid en ontspannen terug in de haven.

Prijzen dag zeilen Marker Wadden
Voor dagtochten naar de Marker Wadden geld een toeslag per persoon op de prijzen voor  een dag zeilen . In 2022 zijn de entreeprijzen verhoogd door Natuurmonumenten. Afhankelijk van de groepsgrootte ligt de entreeprijs tussen de € 7,00 en € 13,00 per persoon.

Beschikbaarheid en reserveren
Bel 06-51149773 of stuur een email aan info@1dagzeilen.nl voor de beschikbaarheid.

De dagtocht van 09.00 - 18.00 uur is inclusief

  • Ontvangst koffie, thee en krentenmik
  • Lunch Stuurboord inclusief koffie, thee en melk
  • Entree Marker Wadden
  • Borrelgarnituur van Van Dobben
  • 5 Consumpties

Dag zeilen naar de Marker Wadden 13.00 - 20.00 uur
Met een eigen groep heeft u ook de mogelijkheid te kiezen voor het Marker Wadden middag- en avondarrangement  van 13.00 - 20.00 uur.

Marker Wadden is een uniek natuurgebied in ontwikkeling
De natuureilanden worden aangelegd met zand, klei en slib uit het Markermeer. Dit grote project draagt bij aan het natuurherstel van het Markermeer. Op deze nieuwe groep eilanden met natuurlijke oevers komt nieuwe natuur tot ontwikkeling. Zowel onder als boven water. Een natuurparadijs voor vissen en vogels en een heerlijk recreatie-eiland.

 

Share |

Bel Carpe Diem Sailing: 0299-652945
Of stuur een E-mail

Vraag informatie aan

Carpe Diem Sailing - zeilen Marker Wadden
Carpe Diem Sailing - Zeilen Marker wadden
Carpe Diem Sailing - Zeilen Marker Wadden
Carpe Diem Sailing - Zeilen Marker Wadden