‘ASVERSTROOIING’

Asverstrooiing of het bijzetten van de urn

Asverstrooiing

Asverstrooiing op zee: het IJsselmeer en Markermeer, bieden de ruimte en beschutting die nodig is voor een waardige asverstrooing of bijzetting van de Urn op het water.

Asverstrooiing op zee of het bijzetten van de urn
Voor een asverstrooiing op zee bieden IJsselmeer en Markermeer,  de ruimte en de beschutting die nodig is. Het meer biedt voldoende beschutting zodat onze opvarenden niet zeeziek worden. Bovendien is het IJsselmeer groot genoeg om  de ruimte op te zoeken die nodig is voor een passend afscheid.
Het is mogelijk de as te verstrooiien over het meer. Onze voorkeur is het bijzetten in het water in een in water oplosbare urn.

Asverstrooiing
10.30 uur Ontvangst met ko
ffie, thee en krentenmik. Na een welkomst woord en instructie wordt uitgevaren richten de vuurtoren van Marken. In de buurt van “Het Paard van Marken” wordt het schip stilgelegd. Door het gebruik van oude maritieme tradities, die bij een zeebegrafenis van kracht waren, maken wij van elke asverstrooiing een gedenkwaardig en onvergetelijk afscheid.

Het schip vaart met de vlag halfstok het Marker meer op. U heeft de mogelijkheid om op persoonlijke wijze afscheid te nemen. Zo kan er een laatste woord gesproken worden en kan er muziek ten gehore worden gebracht. Waarna u de as zelf boven zee uitstrooit met een strooikoker of met de oplosbare zee-urn in het water laat zakken. U kunt bloemen als bloemengroet aan uw dierbare meegeven.

Daarna vaart het schip een cirkel om de verstrooiingslocatie. Als laatste groet wordt de scheepshoorn of scheepsbel geluid. Vervolgens wordt de vlag in top gehesen en keert het schip terug naar de haven.

Middagprogramma asverstrooiing op zee:
De genoemde tijden en lunch zijn een voorstel en kunnen indien gewenst aangepast worden. U kunt lunches en diners uitkiezen op ons menu. Te vinden onder downloads rechts op deze pagina als PDF bestand: 'Catering aan boord'.

  • 13.00 uur U wordt van harte welkom geheten aan boord met koffie, thee en krentenmik. Na een korte welkom aan boord door de schipper wordt op de motor uitgevaren naar de ruimte van het IJsselmeer.
  • 14.00 uur Het schip gaat voor anker op een beschutte plaats op het Markermeer. Na een korte plechtigheid, die door uzelf wordt verzorgd, wordt de as verstrooid of de urn bijgezet in het IJsselmeer. Een Ecologische in water oplosbare urn kunt u uitzoeken bij de urn winkel.
  • 15.00 uur Met elkaar wordt het grootzeil gehesen voor een zeiltocht naar de thuishaven.
  • 15.30 Tijd voor een lekker borrelgarnituur.
  • 17.00 Tevreden over een waardig afscheid van uw geliefde weer aan de wal.

Verlenging:
  • 17.00 uur Het schip gaat voor anker op een beschutte plaats. Onze kok serveert een buffet  Admiraal De Ruyter met als hoofdgerechten varkenshaas en zalmmootje.
  • 19.00 uur Tevreden over een waardig afscheid weer op de wal.

Vraag hier geheel vrijblijvend een offerte aan voor een asverstrooiing.

Oplosbare urnen
De oplosbare urn is reeds decennia in gebruik bij onze oosterburen en wint de laatse jaren ook terrein in ons land. 
De urnen lossen -afhanklijk van temperatuur en stroming-  in plm. 24 tot 48 uur volledig op in het zeewater. 
U wordt hierbij niet meer direct geconfronteerd met de as.
 Ook het terugwervelen van de as bij draaiwinden is hiermee uitgesloten.
 Het te water laten (bijzetten) vereist enige vaardigheid.

Review op Google Maps augustus 2020: "Vandaag een jaar geleden verzorgden Leo en Jan de gezamenlijke verjaardag van mijn broer Michel en mij met een tocht op de Carpe Diem. Het was de laatste keer dat Michel zijn vrienden zag; vier dagen later is hij overleden. Leo heeft met zijn bemanning er voor ons een onvergetelijke en onbezorgde middag van gemaakt, met veel plezier en veel vriendelijkheid. Dank jullie wel, nogmaals, en ik raad iedereen aan om een keer mee te zeilen; een prachtig uitje!"

" Beste Leo, nog eens hartelijk bedankt voor de mooie en sfeervolle dag op jouw schip met jouw, Hennie en Jeroen. Op de terugreis hebben wij nog over alles gesproken en wij vinden, dat het heel harmonisch was. Bedankt voor de link met de album. De fotos zijn heel mooi en geven de stemming zo goed mee. Leuk zijn ook die twee filmpjes. Alleen spijt het mij, dat ik vergeten ben, Jeroen nog een tip te geven. Als het kan, ga ik graag nog iets overmaken. Heb je missschien de gegevens van hem?"
Frank Sijsling

 

Share |

Bel Carpe Diem Sailing: 0299-652945
Of stuur een E-mail

Vraag informatie aan

Carpe Diem Sailing - Asuitstrooiing
Carpe Diem Sailing - Asuitstrooiing
Carpe Diem Sailing - Asuitstrooiing
Carpe Diem Sailing - Asuitstrooiing