‘Zeilen Volendam
All-in vanaf € 112,- p.p.’

varen - foto in klederdracht of bezoek aan palingrokerij- zeilen- barbecue
Zeilen naar Volendam breng zeilend een bezoek aan Volendam

Zeilen naar Volendam

Een zeiltocht combineren met een bezoek aan het wereldberoemde vissersdorp Volendam. In Volendam zijn verschillende mogelijkheden: met de hele groep op de foto in klederdracht, een bezoek aan de palingrokerij of een rondleiding door het dorp.

Zeilen Volendam middag- en avondarrangement:

 • 13.00 uur U en uw gasten komen aan boord van het schip dat ligt afgemeerd in de haven van Monnickendam. Ontvangst met koffie, thee en scheepskoek.
 • 13.15 uur Het schip verlaat de haven en er wordt op de motor naar Volendam gevaren.
 • 14.00 uur Het schip meert af in de historische haven van Volendam. Met de hele groep wordt een foto in klederdracht gemaakt. Het vermaak bij het aankleden maakt dat de fotograaf lachend gezichten op de foto krijgt. Alternatieven zijn een rondleiding door het dorp of een bezoek aan de palingrokerij.
 • 15.00 uur U komt weer aan boord en onze gastvrouw serveert gemengde nootjes en zoute koekjes. De zeilen worden gehesen. Iedereen kan hier actief aan deelnemen. U kunt ook het schip besturen en meehelpen met overstag gaan. Tijdens onze zeiltocht passeren we Marken.
 • 17.30 uur Het schip gaat voor anker op een rustige plek in de natuurlijke baai waaraan Monnickendam ligt; de Gouwzee.
 • 18.00 uur De kok serveert een overheerlijke barbecue de Gouwzee. Als alternatief kunt u kiezen voor: captains diner, pasta- of stamppotten buffet.
 • 20.00 uur Uitgewaaid en tevreden weer op de wal.

Zeilen naar Volendam is inclusief:

 • Scheepshuur, Btw, schipper, matroos en gastvrouw
 • 2 Koffie en thee ontvangst met scheepskoek 
 • Foto in Klederdracht van 13 - 18 cm voor alle deelnemers
 • Gemengde nootjes en zoute koekjes
 • Barbecue de Gouwzee of captains diner, pasta- of stamppotten buffet
 • 5 consumpties  per persoon

Prijzen per persoon

Zeilen naar Volendam

vanaf 35 

€ 112,00

vanaf 30 

€ 120,00

vanaf 25 

€ 127,00

vanaf 20 

€ 140,00

vanaf 15 

€ 160,00

Beschikbaarheid
Bel 0299-652945 of stuur een e-mail aan info@1dagzeilen.nl.

Dagarrangement 10.00 - 18.00 uur
Dit arrangement kunnen we eenvoudig omzeten naar een dagarrangement. Kijk ook naar ons veelgeboekte dagarrangement naar de zeventiende eeuwse VOC stad Hoorn.

De Volendamse klederdracht
De Volendamse klederdracht is zeer bekend en vervult in reclame en Holland-promotie vaak de rol van "nationale" klederdracht. Tegenwoordig is Volendam een plaats met zo'n 22.000 inwoners die nog steeds fors groeit. De toeristen komen van heinde en ver op zoek naar lang vergeten klederdracht en vissersboten. Daarnaast vinden ze ook souvenirwinkeltjes aan de haven en een boot die hen naar Marken kan brengen. En een bevolking die zich qua gebruiken en modebeeld onderscheidt van de rest van Nederland middels onder andere een kenmerkend dialect, het Volendams. Daarnaast is Volendam historisch gezien altijd een zeer Rooms-katholiek dorp geweest in een verder veelal protestantse omgeving. In vroeger tijden was het dorp bekend omdat het het hoogste aantal Nederlandse missionarissen en priesterroepingen per vierkante kilometer kende.

Onze gasten zeggen:
"Beste Leo, Ondanks de voorspelde weersverwachting was het ontzettend meegevallen en de zon heeft zich zelfs laten zien. Alles is volgens schema verlopen en de bemanning heeft ons een zeer geslaagde dag bezorgd. Hapjes, drankjes (bittergarnituur) borrels en een heerlijke BBQ alles perfect geregeld. Nog bedankt!  Met vriendelijke groet,
Nico Wester, Primera Prince, IJmuiden."

 

Share |

Bel Carpe Diem Sailing: 0299-652945
Of stuur een E-mail

Vraag informatie aan

Carpe Diem Sailing - Zeilen Volendam
Carpe Diem Sailing - Zeilen Volendam
Carpe Diem Sailing - Zeilen Volendam
Carpe Diem Sailing - Zeilen Volendam