‘Zeilen Hijsen op de Hand. Zijzwaarden en Grootschoot Electrisch.’

Sportief Relaxed & Stijlvol Zeilen Maximaal 40 Passagiers
techniek zeilen hijsen op de hand zijzwaarden en grootschoot electrisch

Techniek Carpe Diem

De Carpe Diem wordt zorgvuldig onderhouden. Alle certificaten zijn up to date. Het schip is al risk verzekerd tevens is een aansprakelijkheidsverzekering jegens opvarenden afgesloten. Uw schipper vaart schadevrij sinds 1983!

Certificaten Carpe Diem (bericht van februari 2020)

De Carpe Diem is een groot vaartuig dat regelmatig gecontroleerd wordt door de overheid. Alle certifcaten zijn up to date en liggen aan boord. Kopieën van de certificaten worden geplubliceerd op Facebook/CarpeDiemSailing.

  1. Certificaat van Onderzoek CVO; 5 jaarlijks; februari 2021
  2. Certificaat Mast; 6 jaarlijks; november 2020
  3. Certificaat Tuigage; 2,5 jaarlijks; mei 2021
  4. Certificaat Brandblussers; 2 jaarlijks; december 2020
  5. Certificaat Blussysteem MK; 2 jaarlijks; maart 2021
  6. Megger test rapport; 3 jaar jaarlijks; februari 2020
  7. Zwemvesten bemanning; ieder jaar; november 2020
  8. Certificaat AIS; 5 jaarlijks met CVO; februari 2021
  9. Meetbrief voor binnenvaartuigen; januari 2023

De belangrijkste keuringen, die voor het CVO, worden verricht door EOC Expertise. EOC is gecertificeerd door ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) van de Rijksoverheid.

Verzekeringen Carpe Diem
Het schip is all risk verzekerd bij EOC (polisnummer 206878). Tevens is daar de P&I (Protection & Indemnity) passagiers verzekering afgesloten. De maximum limiet hiervoor bedraagt 500 miljoen US dollar. Uw schipper vaart schadevrij sinds 1983.

Een zeetjalk wordt omgebouwd tot tjalkjacht
De Carpe Diem is in 1901 gebouwd als zeetjalk voor het vrachtvervoer. Na vele omzwervingen over de Noordzee en Oostzee werd het een woonschip op de Vecht. In 1992 is het schip volledig gerenoveerd met als voorbeeld een Lemmeraak. Het stoere vrachtschip is omgebouwd tot sierlijk Tjalkjacht.

Gastencapaciteit
Bij dagtochten 40 passagiers
Bij walgebruik Plusminus 50 gasten
Bij walgebruik met partytent  Plusminus 80 gasten

2021 Nieuwe mast
November 2020. In de houten mast van de Carpe Diem zaten wat plekjes die te repareren waren. Gekozen is om een nieuwe stalen mast te bestelllen bij Piet en Romke Blauw in Stavoren. De kleur wordt RAL 8004 koperbruin. Deze kleur komt heel dicht bij de lakkleur van het houtwerk. De voorstag en het kluiverstag worden ook vernieuwd. Alle blokken worden gelakt en de gehele tuigage grondig geïnspecteerd.

2020 Revisie stuurpomp; Navionics; Sumup, Gratis wifinetwerk.
December 2020: De hydrolische stuurpomp is gereviseerd. Nieuwe lagers en nieuwe pakingen geplaatst. Tevens is een stuurcylinder vernieuwd. Alle werkzaamheden zijn uitgevoerd door Karel Prins van W. Prins B.V. Omdat het stuurwiel met een poelietrekker niet los te krijgen was is de stuuras doorgezaagd. Als gevolg hiervan moest de stuuras ook geheel vernieuwd.
Augustus 2020: Navionics is geplaats op de nieuwe iPad. De electronische navigatie is nu altijd up to date.
Met Sumup aan boord is het nu mogelijk aan boord te betalen met betaalpas of creditcard.
Februari 2020; Deze winter alleen wat kleinere zaken. Onderdek een Argon hifi stereo set geplaatst met bleutooth en vaste boxen. Tevens een mifi router waardoor er gratis wifi aan boord is. Om benedendek het schip mooi droog te houden is een kleine bouwdroger geplaats. Aan dek wat kleine reparaties aan het staal. De hoofdmotor en het aggregaat kregen een grote beurt.

2019 Onderhoud interieur Carpe Diem
Januari - maart 2019: De keuken en toiletten zijn opgeknapt. Het behang in het dagverblijf is vernieuwd, de vloer opgeknapt en veel geschilderd en gelakt. De grote verrassing was een heel mooi ‘gevlamde’ amerikaans grenen vloer die onder alle laklagen verscholen lag.

2018 Onderhoud aan gaffel, giek en stuurboord zwaard
November -december 2018: onderhoud gepleegd aan de gaffel, giek en stuurboord zwaard. De onderdelen zijn allen van boord gehesen en bij Ventis in Enkhuizen gerepareerd en opnieuw in de lak gezet. Tevens is hier een mast en tuigage inspectie uitgevoerd door EOC expertise. Het nieuwe certifikaat is afgeven met complimenten voor de algehele staat van onderhoud van het schip. Dat is altijd aangenaam. Wij houden van maximaal goed onderhoud.

2018 Revisie keerkoppeling
Augustus 2018: De keerkoppeling, een Velvet angle drive, gereviseerd door Dintra en ingebouwd door W. Prins. Tevens is de oliekoeler vervangen.

Revisie hoofdmotor DAF 575
December 2015: de hoofdmotor van de Carpe Diem, een DAF 575, heeft een nieuwe koppakking met nieuwe klepgeleiders, nieuwe uitlaatkleppen en de verstuivers opnieuw afgesteld. Alle werkzaamheden uitgevoerd door Karel Prins van W. Prins B.V. uit Volendam.

Mastcertificaat Carpe Diem
Mastcertificaat geldig t/m januari 2021. Groot onderhoud aan de mast is gedaan in januari 2015 bij Ventis in Enkhuizen. De mastkeuring is uitgevoerd door EOC expertise. EOC wordt gecertificeerd door ILT. De blokken zijn vernieuwd en enkele opgeknapt. Alle vallen zijn vernieuwd. Al het beslag is er af geweest. Onder het beslag van de piekenval vonden we een klein rotplekje. Op die plek is vakkundig een nieuw stuk ingezet door Valentijn; de 'mastendoktor' van Ventis. De masttop is verguld ten teken dat er geen hypothecaire schulden op het schip rusten. Voor een fotoimpressie zei dit fotoboek mastonderhoud op facebook.

Onderhoud in het dok (december 2016)
Voor een impressie van het groot onderhoud in het dok in december 2016 zie dit fotoboek op faceboek.

Standaardfaciliteiten
Sumup; pinbetalingen: mastercard, visa, ideal
Wifi netwerk
Hifi stereo met bleutooth verbinding
Ipad met Spotify
Beamer met groot scherm
8 grote dekkussens
6 ronde poefs voor aan dek
Loopplank 60 cm breed, met leuning links
RVS zwemtrap
Professionele keuken
Twee toiletten met mechanische ventilatie
Douche
Centrale verwarming

Technische gegevens
Bouwjaar 1901
Europanummer: 02204767
Scheepstype: Zeetjalk, vrachtschip
Werf: Van Goor, Meppel
Renovatie: 1992
Scheepstype na renovatie: Tjalkjacht, passagiersschip
Keuringen: Scheepvaart Inspectie en EOC expertise
Zwemvesten: 42 stuks
Kinderzwemvesten: 8 stuks
Hoofdmoter: DAF 575, 120 PK, 2015 koppakking
Aggregaat: Mitsubishi 20 KVA, 2001
Blusinstallatie machinekamer: Firepro, 2011
Lengte over alles: 30 meter
Lengte over de stevens: 22,70 meter
Breedte: 5,35 meter
Diepgang: 1,15 meter
Gewicht: 60 ton
Masthoogte: 25 meter
Zeiloppervlak: 230 m2

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

 

Share |

Bel Carpe Diem Sailing: 0299-652945
Of stuur een E-mail

Vraag informatie aan

Carpe Diem Sailing - Interieur schets, Een kleine tafel past tussen de twee groten. Hierdoor wordt een hele grote tafel gerealiseerd.
Carpe Diem Sailing - www.1dagzeilen.nl, Aan boord zijn 2 toiletten met mechanische ventilatie
Carpe Diem Sailing - www.1dagzeilen.nl, Standaard aan boord zijn een groot scherm, een beamer, TV op groot scherm via digitenne (Ned 1, 2 en 3). De ruimte kan indien gewenst zeer eenvvoudig wat meer worden verduisterd.
Carpe Diem Sailing - www.1dagzeilen.nl, Comfortabel zeilen, De zijzwaarden en grootschoot worden elektries bediend.