‘Brabantse Gastvrijheid’

Ervaren, vriendelijk en gastvrij
Bemanning Brabantse gastvrijheid op boot IJsselmeer

Bemanning Carpe Diem

Schipper Leo van Lotringen is ervaren en zeilt graag sportief en relaxed. Hij is geboren in Eindhoven en woont in Monnickendam aan het Markermeer. Zeil mee en de beleef de Brabantse gastvrijheid!

Vaarstijl bemanning Carpe Diem
We varen met zijn drieën; een schipper, matroos en gastvrouw. De bemanning zet zich volledig in om uw evenement te laten slagen. Schipper Leo zeilt graag sportief en relaxed. Uw veiligheid staat altijd voorop. Met zijn matroos betrekt hij u zo veel als mogelijk bij het zeilen. Een deel van onze gasten doet mee met het zeilen. Om de zeilen te hijsen en te bedienen zijn minimaal vijf vrijwilliger nodig. In een veilige omgeving krijgt u de kans deze mooie tjalk te zeilen.

Onze gasten helpen mee met het zeilen

Als u aan boord komt wordt u uitgenodigd mee te helpen met het zeilen. Degene die meehelpen krijgen uitleg over wat ze kunnen doen en wanneer. Gevraagd wordt om de opdrachten van de schipper en de matroos uit te voeren. Er is weinig ruimte voor eigen initiatief. Belangrijkste is dat u heel goed naar de opdracht luistert en deze uitvoert zoals gevraagd. Het is niet toegestaan om op eigen initiatief knopen los te maken of op enige wijze de tuigage te bedienen.Tijdens de manoeuvres vragen we om rust aan dek zodat de bemanning kan communiceren indien nodig. Op deze manier kunnen wij in hele korte tijd uw groep op een leuke én veilige manier het schip laten zeilen. Tot ziens aan boord.
de bemanningsleden van de Carpe Diem:

Leo, Jasper v L, Leonard, Jasper J, Monique, Sandra, Yvonne, Jan, Lonneke

Onze gasten zeggen:
" Fantastische ervaring. Goede bemanning. Een mooi onderhouden boot, waarop het goed vertoeven is, mede door de uitstekende bemanning, die het leuk vindt als de gasten actief meezeilen. Dat werd dan ook door iedereen gedaan. Het eten was prima verzorgd. Er heerste een ontspannen sfeer. Zeker voor herhaling vatbaar."

" Het is een prachtig schip met een trotse schipper, en dat is erg leuk."
" De crew was heel goed."
" Flexibel en professioneel."
" Een goede sfeer onderling"

How did the phrase "Aye aye, captain" originate?
Aye, aye literally means yes, yes. It came from the British Royal navy hundreds of years ago. Is a phrase commonly heard in present-day naval language. The most common use of "Aye aye, captain" is as a naval response indicating that an order has been received, is understood, and will be carried out immediately. It differs from "yes", which, in standard usage, could mean simple agreement without any intention to act. In naval custom, a reply of "yes sir" would indicate agreement to a statement that was not understood as an order or a requirement to do anything. The alternatives of "aye aye sir" and "yes sir" would allow any misunderstanding to be corrected at once. This might be a matter of life and death for a ship at sea. Basically, it means that the speaker understands and will obey a direct order.
Aye = Yes, that is correct.
Aye Aye = I understand, and will comply.

 

 

Share |

Bel Carpe Diem Sailing: 0299-652945
Of stuur een E-mail

Vraag informatie aan

Carpe Diem Sailing - Brabantse gasvrijheid, Schipper en eigenaar  Leopold (roepnaam Leo) van Lotringen
Carpe Diem Sailing - Brabantse gastvrijheid, Schipper Leonard Boddéus
Carpe Diem Sailing - Brabantse gastvrijheid, Lonneke, Leo en Monique
Carpe Diem Sailing - Brabantse gastvrijheid, Lonneke de matroos en Leo de schipper